El govern local de la quarta urbs de la Xina convida València a participar en el festival de ciutats agermanades previst per a setembre.

Si la cultura sempre ha estat un element d’aproximació a la cultura xinesa, ara és l’esport qui obri les portes del país asiàtic a empreses i institucions valencianes. L’interés creixent de les autoritats xineses per l’esport, i més concretament pel futbol, ha marcat la segona jornada de la missió comercial que desenvolupa el Consell a la Xina.

L’expedició encapçalada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, ha visitat aquest dilluns la ciutat de Tianjin, on ha estat rebuda per les autoritats locals. En la recepció oficial, el cap del Consell i el vicealcalde de Tianjin, Jin Xiangjun, han avançat l’inici dels tràmits per a formalitzar un agermanament entre ambdós territoris. El primer pas per a aquest intercanvi, que no pretén que siga merament cultural sinó també en matèria esportiva i educativa, és la invitació realitzada pel govern local perquè València participe en el festival de ciutats agermanades de Tianjin previst per a setembre d’enguany.

Pincha aquí para leer la noticia completa